Poznato je da domaći muzičari gotovo čitavo leto provode u Crnoj Gori gde nastupaju punom parom u brojnim klubovima širom primorja, a pojedini se mogu pohvaliti i nekretninama u kojima borave i uživaju u slobodnom vremenu.

Jedan od njih je Saša Matić koji u bajkovitom Perastu poseduje stan u dobro poznatoj vili u kojoj je Petar Petrović NJegoš, kao gost porodice Balović, napisao svoju jedinu ljubavnu pesmu “Noć skuplja vijeka” 1844. godine.

Kamena kuća u kojoj pevač danas uživa u Crnoj Gori sa porodicom sazidana je još u 18. veku i nalazi se na samoj obali. Kuća ima dva sprata i četiri sobe, kao i prostrani salon, a pored ulaza i dalje stoji tabla koja potvrđuje da je tu nekada boravio vladika.

Saša ne krije koliko voli da vreme provodi u svojoj nekretini:

– Ja volim da odem u Perast i meni je tamo super, samo što ove godine nekako imam malo vremena. Veruj mi da je juče trebalo da idem na dva dana baš tamo u vilu, međutim, to se sve izjalovilo – rekao je.

– Znate da je tamo gde ja letujem nekada letovao NJegoš. Sad, kad odem tamo, kao da on letuje, otprilike se tako osećam. Ja se uvek osećam moćno i to je jedan od uslova da se osećam kako treba. Ne volim tamo da idem stalno, najlepše mi je u septembru, nekako je to moje vreme za pravi odmor. Tada je tamo najlepše – dodao je Matić.