Predraga Prežu Milinkovića možda ne znate po imenu, ali njegovo lice sigurno pamtite. On je verovatno najpoznatiji epizodista sa ovih prostora, koji je više od 35 godina u vašim omiljenim filmovima i serijama igrao batlere, obućare, poslastičare, psihologe, mesare i mnoga druga zanimanja.

Preža zapravo nikada nije studirao glumu, bio je apsolvent na Filozofskom fakultetu. Ali je bio veliki filmofil i put ga je naveo na tu stranu. Govorio je četiri strana jezika.

Jednom prilikom je pojasnio da za njega znači da je profesionalan filmski epizodista onaj ko ne bira uloge već igra ono što mu se nudi, kao i da je to bolje nego da igra velike uloge.

U karijeri dugoj skoro 40 godina odigrao je više od 200 najraznovrsnijih filmskih uloga i više od 100 uloga odigranih u TV serijama, dramama i amaterskim filmovima.

Ali, dok su ga domaći reditelji zatrpavali ulogama batlera i konobara, bio je glavni glumac u dva strana filma – i to krimi filma. U jednom od njih Preža je igrao glavnog gangstera.

Govorio je engleski, španski, italijanski, portugalski. Tokom svoje karijere igrao je i sa Đinom Lolobriđidom, Orsonom Velsom, Alenom Delonom, Entoni Kvinom.