Neda Ukraden bila je ludo zaljubljena u čuvenog doktora Momu Jakovljeviću, s kojim je želela brak i decu. Ona je to otkrila u svojoj autobiografiji “Zora je svanula”, u kojoj je do detalja pisala o njihovoj strasnoj vezi.

Ljubav sa sada već istaknutim hirurgom, koji se u to vreme bavio manekenstvom, Nedi se dogodila neplanirano. Kako je napisala, tada je bila razvedena i pomalo razočarana u ljubav i muškarce. Doktor Jakovljević došao joj je kao spas.

– Mog zgodnog, šarmatnog Beograđanina upoznala sam na muzičko-modnoj fešti u Makedoniji, gde smo oboje nastupili, on kao maneken, ja kao pevačica. Bili smo skoro istih godina, s propalim brakovima iza sebe. Osim što je bio uspešan maneken, završio je medicinu i radio kao lekar. Stanovao je s roditeljima i mlađim bratom u jednoj lepoj staroj zgradi u poznatoj dorćolskoj ulici – piše pevačica.

Upoznavanje porodice

Ona je navela da su iste večeri osetili da ih veže neka nit. Osećala je kao da ga poznaje celog života. Rastali su se i razmenili brojeve telefona. Već sutradan su se videli u Beogradu, jer se jedan njen muzičar razboleo. Setila se njega i potražila pomoć. Završili su u njegovom stanu, gde mu je upoznala porodicu. Posle tog susreta otputovala je za Sarajevo, ali se njihova veza uspešno razvijala.

– Kako smo nas dvoje uspeli, i pored fizičke razdvojenosti i paralelnih nepodudaranih profesija, tako brzo razviti ljubav i doći do priče o braku, ni sama ne znam. Počeli smo u proleće, nastavili preko leta i dočekali jesen s već ozbiljnom pričom o zajedničkom životu. Bili smo zreli, slobodni i zaljubljeni. Obožavala sam da budem ne samo pevačica nego i njegova “obična” devojka, da s njegovom mamom idem na pijacu, da spremam ručak, neke moje specijalitete, što je nju posebno oduševljavalo. Jedino zbog čega sam tugovala je to što moja ćerka nije bila sa mnom u Beogradu – otkrila je Ukradenova, koja je posle nekoliko meseci veze doktora Jakovljevića pozvala kod sebe u Sarajevo da se upozna s njenim roditeljima i ćerkom.

Mnogi želeli da ih rastave

Njena porodica ga je lepo prihvatila, a za pevačicu je olakšanje bilo što je i njena ćerka Jelena s njenim partnerom uspostavila lepu komunikaciju.

– Veza nam je ušla u ozbiljnu fazu 1987. godine, kada sam se prijavila kod njega, na njegovu kućnu adresu, i postala Beograđanka. Kao par smo svima zapali za oko, pa smo slušali razne priče. Mnogi su radili na tome da nas rastave – piše Neda.

Pevačica je svog partnera povela na turneju u Kanadu, gde su zajedno dočekali Novu godinu. To je bio prvi put da ona sa sobom vodi dečka na turneju. Svi su ga prihvatili sa oduševljenjem, a domaćini su ih za Beograd ispratili s rečenicom “vidimo se na vašoj svadbi”.

Međutim, povratak u zemlju doneo im je problem. Neda je, kako je napisala, trebalo da upiše ćerku u prvi razred osnovne škole. Postavilo se pitanje gde.

– Dobro sam znala da preseljenje, promena sredine, škole, jezika, život bez bake, dede, oca, familije, nije opcija na koju će moja ćerka pristati. U jedno sam bila sigurna – nisam želela da ona zbog mene i moje odluke pati. Zato sam odabrala da ja patim. I patila sam, dugo, dugo – otkrila je Neda razlog kraja velike ljubavi.

Život promešao karte Pomogao Jeleni da iznese trudnoću sa sinom

Neda je otkrila da je doktor Jakovljević pomogao njenoj ćerki u trudnoći.

– Šta je život i kako promeša karte – 30 godina kasnije, baš on je, kao lekar, mojoj ćerki mnogo pomogao da sretno iznese trudnoću s trećim detetom i na svet donese mog divnog unuka, koji se rodio baš u bolnici u kojoj on radi – napisala je Neda, kojih se ovih dana priprema za beogradski koncert 10. novembra u MTS dvorani.

(Kurir)