Snimanje nastavka bioskopskog domaćeg hita “Munje: Opet!” je počelo!

Film “Munje” scenariste Srđana Anđelića i reditelja Radivoja Andrića je tokom distribucije 2001. godine u bioskope privukao više od 572.000 gledalaca. I ostatak ključnog dela ekipe je ponovo na okupu, piše Filmski centar Srbije koji je podržao snimanje ovog ostvarenja.

Snimanje je počelo 28. septembra, planirano je da se završi 21. novembra, a bioskopska distribucija se očekuje tokom 2023. godine. Reditelj Radivoje Andrić okupio je udarnu petorku iz prvih “Munja”: Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Maja Mandžuka, Milica Vujović.

Sinopsis filma glasi: “Prošlo je 20 godina a Pop (Segej Trifunović) još uvek mašta o muzičkom uspehu, iako tezgari svirajući obrade osamdesetih. NJegov drug Mare (Boris Milivojević) je praktičniji, zarađuje za život tako što noću, od kluba do kluba, razvozi nargile za tinejdžere. Sve je isto u životima njih dvojice – nemaju devojke i doživljaje, ali zato imaju stomake. Nova muzika vlada svetom, a njen kralj, stacioniran u Cirihu, jeste Gojko Sisa (Nikola Đuričko). Gojko vlada dijasporom i određuje ukus mladih. Na snimanju spota prespektivne pevačice, Gojko insistira da se ubaci sempl iz jedne prastare pesme. Da, baš pesme njegovih školskih drugova Mareta i Popa. Pesma preko noći postaje Jutjub hit. Mare i Pop saznaju da Gojko koristi njihov stari snimak i da još uvek poseduje kasetu sa originalnom pesmom. Iste noći sreću druga iz odeljenja koji se sprema na put za Beč, jer Gojko organizuje godišnjicu mature (ogromna većina odeljenja ionako živi u inostranstvu). Naravno, jedino njih dvojica nisu dobila pozivnice”.

I ovog puta Radivoje Andrić režira po scenariju Srđana Anđelića, a tu je ponovo i direktor fotografije Dušan Joksimović, dok glumački ansambl predvodi udarna petorka iz prvih “Munja”: Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Maja Mandžuka, Milica Vujović. U ostalim ulogama gledaćemo: Jelisavetu Seku Sablić, Ivanu Zečević, Marka Pavlovića, Stojšu Oljačića… Kostimografkinja je Jelena Stefanović, scenografkinja Nevena Mijušković, a za pesme u filmu zaduženi su: Vizelj, Baby Motorola, Bekfleš, Mila Sila, “Buč Kesidi”…